Реферат

Реферат М язова система

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024


РЕФЕРАТ

НА ТЕМУ:

М’язова система.”

Тема: М'язова система.

План.

  1. Фіброзні канали.

  2. Долонний апоневроз.

  3. Синовіальні піхви.

  4. Пахова ямка. Ліктьова ямка.

1. Фіброзні канали.

На межі з кісткою фасція передпліччя утворює на протилежній стороні поперечне потовщення в вигляді зв’язки, яка має назву retinaculum extensorum. Ця зв’язка при допомозі відростків зростається з протилежною поверхнею променевої і ліктьової кісток. Між цими відростками під зв’язкою знаходиться 6: частину кістково-фіброзних, частину тільки фіброзних каналів, через які проходять сухожилля розгиначів пальців і кісті.

В першому каналі проходять сухожилля m/ abductor pollicis longug i m. Extensor pollicig brerig. В другому – сухожилля mm. Extengoreg carpi radialeg londuf et brevig. В третьому, який перехрещує навкіс попередній – сухожилля m. Extensor pollicis longuf; в четвертому – сухожилля m. Extensor indicis; в п’ятому, розміщеному більш поверхнево – сухожилля m. Extensor digiti minimi і, кінець в шостому сухожилля m. extensor capri wnaris. Стінки каналів вистелені синовіальною оболонкою, яка вище і нижче retinaculum extensorum закручується на сухожиллі і покриває їх, утворює сухожильні піхви, протилежних м'язів. Кількість піхов дорівнює числу каналів.

Розрізняють 4 фіброзні канали нижніх кінцівок. Самий латеральний і самий широкий канал, який знаходиться під самим початком retinaculum mm. extensorum, snferiurs, пропускає сухожилля m. digitorum longus i m. peroneug terting. Слідуючий канал пропускає сухожилля m. extensor hallucis longuf, а третій, самий медіальний – сухожилля m. tibialig aherior. Сухожилля проходять через канали, оточуються синовіальними піхвами. Четвертий канал, що лежить після середнього закінчується судинними нервами.

2. Долонний апоневроз.

На поверхні долонній поверхні фасцій в середині долоні значно потовщена і утворює там міцний долонний апоневроз, який представляє продовження сухожилля. Долонний апоневроз має форму трикутника, вершина якого лежить на retinaculum flexorum, основа ж направлена до пальців, де апоневроз розходиться на чотири плоских пучки, між якими протягуються поперечні волокна. Під апоневрозом лежить плоска фіброзна зв’язка, яка утримує сухожилля згиначів і тому носить назву retinaculum flexorum. По двох сторонах долонного апоневрозу, де він переходить в тонкі пластинки, одягаючи thenar i hypothenar від нього в глибину відходять фасціальні листки, які зростаються з глибокою фасцією долоні. Значить в середній частині долоні знаходиться вмістилище, в якому залягають сухожилля згиначів, і mm. lumbricales. Крім глибокої фасції долоні, існує ще фасція, яка покриває міжкісткові м'язи на протилежній стороні кисті, зрощуючись з надкіснецею кісток поясу.

3. Синовіальні піхви.

В області променево-зап'ястного суглоба заходиться 3 канали.

В ліктьовому каналі проходять ліктьові нерви і судини. В canalis capri radialis лежить сухожилля flexor capri radialas оточене синовіальними піхвами. В canalis carpalis знаходяться 2 відділенні синовальні піхви: 1) для сухожилля mm. flexores digitorum superficialis et profurdus і 2) для сухожилля m. flexoris pollicis longus. Перше представляє розташований медіально об’ємний мішок, який захоплює 8 сухожиль глибокого і поверхневого згиначів пальців. Зверху він виступає на 1-2 см проксимальніше retinaculum flexorum, а знизу доходить до середини долоні. Тільки зі сторони мізинця він продовжується вздовж сухожиль, які згинають його довгі м'язи, оточуючи їх і досягаючи разом з ними основу дистальної фаланги 5 пальця.

Друга піхва розташована латерально, представляє собою довгий і вузький канал, в якому зафіксовано сухожилля довгого згинача великого пальця. Зверху також виступає на 1-2 см проксимальніше, а знизу продовжується вздовж сухожиль до основи листальної фаланги першого пальця. Решта 3 пальця мають окремі піхви, які захоплюють сухожилля згиначів відповідного пальця. Ті піхви простягаються від лінії п'ястно-фалангових сполучень до основи кистьових фаланг. Значить, ІІ-IV пальці на долонній стороні мають ізольовані піхви для сухожиль своїх спільних згиначів, в на відрізку відповідних дистальних половина п’ясних кісток, вони зовсім позбавлені.

4. Пахвова ямка.

Пахвова ямка в утворенні якої беруть участь м'язи верхньої кінцівки має чотири стінки і два отвори.

Передня стінка утворена великим та малим грудними м'язами; задня – підлотковим і великим круглим м'язами та найширшим мязом спини; приссередня – переднім зубчастим мязом, а бічна – плечевою кісткою та м'язами плеча.

Верхній отвір пахвової ямки обмежений І ребром, ключицею з підключичним мязом та верхнім краєм лопатки. Крізь нього проходять з боку шиї великі судини та нерви. Нижній отвір пахвової ямки спереду обмежений нижнім краєм великого грудного м’яза, ззаду – нижнім краєм найширшого м’яза спини, присиредньо – переднім зубчастим мязом та іззовні – плечевою кісткою з м'язами плеча. Пахвова ямка заповнена жировою тканиною, в якій знаходяться різних розмірів лімфатичні вузли.

Ліктьова ямка.

На передній ділянці є ліктьова ямка, обмежена зверху довгасовим та плечовим м'язами, іззовні – плечопроменевимим, а зсередини – круглим мязом – привертачем. У межах ямки, безпосередньо під шкірою, розміщена серединна вена ліктя, а в глибині її лежать плечова артерія та вени, а також серединний нерв.

У нижньому відділені передньої поверхні передпліччя між сухожилками м'язів – згиначів визначають три борозни. Променева борозна обмежена зовні сухожилком плечепроменевого м'яза, а зсередини – сухожилком променевого м’яза – згинача зап'ястка. У глибині борозни лежить променева артерія, тут звичайно промацують пульсацію її. Крім того, тут розміщуються променеві вени та поверхнева гілка променевого нерва. Серединна борозна утворена назовні сухожилком променевого м’яза - згинача зап'ястка та досередини – сухожилком поверхневого м’яза - згинача пальців. У цій борозні розміщуються посерединний нерв. Ліктьова борозна обмежена ззовні сухожилком поверхневого м’яза – згинача пальців та ліктьового м’яза – згинача зап'ястка. В цій борозні проходять ліктьова артерія, вени та нерви.

Фасціальні перетинки разом з кістками передпліччя формують передню, задню та бічну піхви.


1. Реферат Мотиви та чинники що визначають параметри попиту на гроші
2. Курсовая на тему Міжнародні валютні ринки та їх функції
3. Задача Николай II 6
4. Реферат Понятия и основные признаки государства
5. Реферат История денежно-кредитной системы
6. Реферат Цели, задачи аудита
7. Реферат на тему Bataan Death March Essay Research Paper The
8. Реферат Взяточничество в российском законодательстве
9. Реферат Налоговое планирование и роль юридической службы в этом процессе
10. Диплом на тему Изучение возможности применения магнитных жидкостей для синтеза магнитных сорбентов