Реферат

Реферат Правила придбання наркотичних засобів та психотропних речовин прекурсорів списку 1 табл IV

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024


Реферат на тему

Правила придбання (отримання) наркотичних засобів та психотропних речовин, прекурсорів списку № 1 табл. IV Переліку у лікувально-профілактичних закладах

Правила придбання (отримання)

Державні та комунальні лікувально-профілактичні заклади (далі - лікувально-профілактичні заклади), що мають свої аптеки (аптечні відділення), повинні придбавати (закуповувати) наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку з аптечних складів (при наявності укладеного з ними договору чи угоди) у відповідності з правилами, визначеними цим Порядком.

Лікувально-профілактичні заклади, що не мають своїх аптек (аптечних відділень), повинні придбавати (закуповувати) наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку в державних та комунальних аптеках за місцезнаходженням, до яких вони прикріплені на постачання такими засобами, згідно з наказами керівників місцевих органів охорони здоров'я.

Порядок придбання (закупівлі) цих засобів має визначатися відповідними договорами (угодами) між керівниками аптек i лікувально-профілактичних закладів в рамках чинного законодавства України.

Отримувати з аптечних складів чи з аптек наркотичні i психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку дозволяється лише матеріально-відповідальним особам лікувально-профілактичних закладів, уповноваженим письмовим наказом керівників цих закладів охорони здоров'я.

Матеріально-відповідальна особа забезпечує отримання і доставку наркотичних і психотропних лікарських засобів та прекурсорів списку № 1 таблиці IV Переліку до лікувально-профілактичного закладу та несе відповідальність за це.

Транспортування (доставка) наркотичних, психотропних лікарських засобів i прекурсорів списку № 1 таблиці IV Переліку з аптечних складів чи аптек в лікувально-профілактичні заклади здійснюється у відповідності з діючими правилами щодо перевезення таких засобів, визначеними у пункті 2.4.10 цього Порядку.

Фельдшерсько-акушерські пункти, здоровпункти промислових підприємств постачаються наркотичними, психотропними лікарськими засобами та прекурсорами списку № 1 таблиці IV Переліку безпосередньо з лікувально-профілактичних закладів, до яких вони відносяться за структурною підпорядкованістю, згідно з порядком, визначеним керівниками цих закладів охорони здоров'я.

Доставка згаданих вище засобів повинна здійснюватися санітарним автотранспортом лікувально-профілактичних закладів або іншим транспортом, виходячи з конкретних обставин.

Лікувально-профілактичні заклади, в тому числі фельдшерсько-акушерські пункти та здоровпункти промислових підприємств, мають придбавати (отримувати) наркотичні i психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку лише у вигляді готових лікарських форм, виготовлених фармацевтичною промисловістю або аптекою.

Виготовлені в аптеках для лікувально-профілактичних закладів ліки, що містять наркотичні, психотропні лікарські засоби чи прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку, повинні мати такі реквізити:

- номер (назву) аптеки, де виготовлені ці ліки;

- точне i якісне позначення на сигнатурі або етикетці "Внутрішнє", "Мазь", "Для ін'єкцій", "Очні краплі" тощо;

- найменування відділення (кабінету), для якого призначені виготовлені лікарські форми;

- склад лікарської форми, що відповідає припису, вказаному у вимогах, поданих в аптеку;

- дату виготовлення лікарських форм;

- підписи осіб, які виготовили, перевірили i видали лікарські форми з аптеки.

У випадках, коли на упаковках з лікарськими формами нема перерахованих вище позначень, зберігання i застосування таких
форм в лікувально-профілактичних закладах не дозволяється.

Наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку для потреб відділень (кабінетів) лікувально-профілактичних закладів треба виписувати латинською мовою на окремих вимогах, форма яких затверджена наказом МОЗ СРСР від 08.02.88 N 14 "Про затвердження спеціалізованих (відомчих) форм первинного бухгалтерського обліку для госпрозрахункових аптечних установ", завіреними штампом i круглою печаткою відповідного лікувально-профілактичного закладу та підписами головного лікаря (або його заступника по лікувальній роботі) і
завідувача відділенням (кабінетом).

Всі вимоги-замовлення повинні виписуватися окремо від вимог на інші лікарські засоби i товари медичного призначення, причому їх кількість, що замовляється i відпускається, повинна бути вказана словами.

В таких вимогах обов'язково вказується найменування відділення (кабінету) лікувально-профілактичного закладу.

Для отримання наркотичних лікарських засобів у вимогах-замовленнях, що подаються в аптеки, повинні бути вказані: номер історії хвороби, прізвище, ім'я та по батькові хворих, яким виписані наркотичні засоби згідно з призначеннями лікарів, найменування i дозування цих засобів, а також призначення (для ін'єкцій, зовнішнього застосування, внутрішнього вживання; очні краплі тощо).

Зубні лікарі для стоматологічних кабінетів можуть придбавати наркотичний лікарський засіб - кокаїн гідрохлорид (в пастах) на підставі вимог, виписаних ними самими. Отримувати ці ліки з аптек можуть тільки медичні працівники стоматологічного кабінету, уповноважені керівником лікувального закладу. Вимоги-замовлення повинні бути виписані і підписані зубним лікарем власноручно, а також завірені підписом головного лікаря (або його заступника по лікувальній роботі), штампом i круглою печаткою цього закладу охорони здоров'я.

Для отримання наркотичних, психотропних лікарських засобів i прекурсорів списку № 1 таблиці IV Переліку в аптеку разом з вимогами-замовленнями повинно бути пред'явлено матеріально-відповідальною особою, яка отримує ці засоби, доручення, виписане на її ім'я згідно з формою, затвердженою Міністерством статистики України та оформлене у становленому порядку із зазначенням в ньому найменувань і кількостей (словами) всіх отримуваних засобів, згідно з правилами, визначеними у пункті
2.4.7 цього Порядку.

Термін дії такого доручення повинен встановлюватися керівником відповідного лікувально-профілактичного закладу в залежності від можливості отримання наркотичних, психотропних лікарських засобів та прекурсорів списку № 1 таблиці IV Переліку згідно з виписаною накладною (рахунком, фактурою), однак не бути більшим як на 10 (десять) календарних днів.

У випадках, коли наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори списку № 1 таблиці IV Переліку придбаваються (закуповуються) з аптек, до яких лікувально-профілактичні заклади прикріплені на постійне забезпечення, i розрахунки здійснюються в порядку планових платежів, термін дії такого доручення може бути встановлений до одного календарного місяця.


1. Контрольная работа Происхождение и сущность логического мышления, его связь с языком
2. Реферат на тему Comparison Of Two Owen
3. Реферат Расчет предприятия
4. Реферат на тему Music Essay Research Paper Tonight I went
5. Реферат Дворянська історіографія в Росії у другій половині XVIII столітті
6. Реферат на тему Light Essay Research Paper LightBy David CarlsonLight
7. Реферат Классификация методов психологических исследований
8. Реферат Основные черты банкротства российских предприятий
9. Реферат Воспитание человека
10. Реферат на тему Использование средств занимательности в научно популярных изданиях