Реферат

Реферат Бог - наш отець

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024


БОГ - НАШ ОТЕЦЬ

Бог є наш Отець. Це головна Добра Новина Христового Євангелія.

Коли - згідно з практикою релігійних груп учнів у тих часах мати окрему молитву, яку складав їхній учитель - учні Христа просили його дати їм своєрідну, особливу молитву, Христос сказав: Моліться так:

Отче наш, що єси на небі!

Нехай святиться твоє ім'я;

Хай прийде твоє царство;

нехай буде воля твоя,

як на небі, так і на землі.

Хліб наш насущний дай нам днесь.

Прости нам довги наші,

як і ми прощаємо довжникам нашим.

Не введи нас у спокусу,

але визволь нас від лукавого.

(Лука 11:2 - 4, Мат. 6:9 - 13).

Христове благовіщення: "Бог бо так полюбив світ, що Сина свого єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, але жив життям вічним" (Іван 3:16) - це суть християнської релігії. Св.Павло нам це таїнство далі пояснює: Коли ж сповнився час, Бог послав свого Сина, що народився від жінки, народився під законом, щоб викупити тих, які під законом, щоб ми прийняли усиновлення. А що ви сини, Бог післав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває: Авва1 - Отче! Тому ти вже не раб, а син; і коли син, спадкоємець з Божої ласки. (До Галатів 4:4 - 7).

У Христовому Євангелію маємо драматичний образ нашого Небесного Отця в оцій притчі про блудного сина:

В одного чоловіка було два сини. Молодший із них сказав батькові:

- Тату, дай мені частину маєтку, що мені припадає.

Батько розділив між ними свій маєток. Кілька днів потім, молодший зібрав усе й пустився в далекий край і там розтратив свій маєток, жив розпусно. І як він усе розтратив, настав великий голод у тім краю, і він став бідувати. Пішов він у найми до одного з мешканців того краю, і той послав його на своє село пасти свині. І він бажав би був наповнити живіт свій стручками, що їли свині, але й тих ніхто не давав йому. Опам'ятавшись, він сказав до себе: скільки наймитів у мого батька мають удосталь хліба, а я тут з голоду конаю. Встану, піду до батька мого й скажу йому: Отче, я згрішив проти неба й проти тебе. Я недостойний більше зватися твоїм сином. Прийми мене за одного з твоїх наймитів.

Встав він і пішов до батька свого. І як він був іще далеко, побачив його батько і, змилосердившись, побіг, обняв і поцілував його. Син сказав до нього:

- Отче, я згрішив проти неба і проти тебе. Я не достойний зватися твоїм сином.

Батько ж кликнув до своїх слуг:

- Принесість швидко найкращу одіж, одягність його, дайте йому на руку перстень і сандали на ноги. Приведіть годоване теля й заріжте його, і їжмо, веселімся, бо цей мій син був мертвий і ожив, пропав був і найшовся. (Лука 15:11 - 24).

У цій простенькій притчі Христос ядерно з'ясував нам надзвичайно велику любов і безмежне милосердя та ласкавість нашого Небесного Отця. Батько біжить назустріч до свого марнотратного сина, обіймає й цілує його ще заки той може вословити своє покаяння. Це дійсний образ батьківської незбагненної любови нашого Небесного Отця.

У Святому Письмі ця Божа любов (aгапе по-грецьки) з'ясовується під різноманітними аспектами безграничної й невирахованої щедрості, ласкавости й абсолютної вірности.

Ця подиву гідна, безмежна любов нашого Небесного Отця завжди бере ініціятиву в приверненні кожного грішника назад до Божого синівства. Як каже Св.Євангелист Іван: "Бог - любов. Цим виявилася до нас любов Божа, що Бог послав у світ свого єдинородного Сина, щоб ми жили через нього. Любов же полягає не в тому, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас і послав Сина свого як умилостивлення за гріхи наші." (1 Посл. 4 : 9 - 10).

1 Дослівний переклад Арамейського слова Авва - це дитячий вираз: Татуню!


1. Курсовая Финансово-кредитное регулирование экономики
2. Лекция Проблемы современной семьи 2
3. Статья Высотные данные SRTM против топографической съемки
4. Биография на тему Всеволод Вячеславович Иванов
5. Курсовая Туристские центры США
6. Реферат на тему Острые состояния организма
7. Реферат на тему Психология тоталитарного режима
8. Реферат Малый бизнес 9
9. Реферат на тему История развития страхования 2
10. Реферат Правовые формы применения бухгалтерских познаний в юриспруденции