Реферат

Реферат Нрфтр

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024



Реферат


з хімії

на тему:


“Нафта”



Виконав:

учень 10-А класу

середньої школи № 96

Коркуна Дмитро


Львів 2000



Нафта  

– горюча корисна копалина, складна суміш вуглеводнів та невуглеводневих сполук. До нафти входять у різному співвідношенні насичені вуглеводні (парафіни), нафтени й ароматичні вуглеводні. До невуглеводневих належать органічні сполуки сірки, кисню, азоту а таокж сполуки металів і деяких інших хімічних елементів. Нафта містить також високомолекулярні смолисто-асфальтенові сполуки. Пластова нафта, що міститься у покладах на значних глибинах, різною мірою насичена вуглеводневими газами.
Елементарний склад нафти:

Вуглець–80–88%, водень – 11–14,5%, сірка – 0,001–5%, кисень –0,05–0,7%, азот – 0,01–0,6%.
Фізичні властивості і добування:
Фізичні властивості нафти залежать від її складу. Вона являє собою густу маслянисту рідину від світло-коричневого до темно-бурого, майже чорного кольору. Густина нафти змінюється переважно від  760 до 990 кг/м3, теплота згоряння 43,7 – 46,2 МДж/кг (10,5 – 11 тис. ккал). Питання походження нафти остаточно не з’ясовано. Згідно з гіпотезою органічного походження, нафта утворюється внаслідок різних реакцій, що відбуваються у мантії Землі. Більшість дослідників дотримується гіпотези органічного походження, за  якою нафта є продуктом складних перетворень решток рослинних і тваринних організмів, похованих у відкладах давніх морських басейнів. Можливість утворення вуглеводнів як органічних сполук, так і неорганічного походження доведено експериментально. У земній корі нафта заповнює порожнини (пори, тріщини, каверни) переважно в осадочних гірських породах.ю утворюючи поклади, з яких складаються родовища. Більшість родовищ нафти пов’язана з антиклінальними складками гірських порід.багато нафтових родовищ виявлено в районі Близького Сходу ( Саудівська Аравія, Іран, Ірак, Кувейт). Великі родовища є в США, Канаді , Мексиці, Лівії, Алжірі, Нігерії, Венесуелі, Індонезії Китаї, а також у шельфовій частині окремих районів Світового океану.

1. Реферат Румыния во Второй мировой войне
2. Реферат Чернобыльская катастрофа и ликвидация её последствий
3. Курсовая на тему Проблемы социализации дошкольников из неполных семей
4. Курсовая Информационные технологии способствующие повышению мотивации при обучении говорению
5. Реферат Законодательство Российской Федерации регулирующее предпринимательскую деятельность
6. Реферат на тему Язычество восточных славян и его отражение в быте и нравах народа
7. Реферат на тему Wise To Legalize Essay Research Paper 1
8. Реферат на тему Скептицизм как направление античной философии
9. Контрольная работа Развитие Росийской исторической науки на рубеже XX-XXI вв
10. Реферат на тему Stylistic analysis of the part of the novel Rebecca by Daphne Du Maurier