Реферат

Реферат Поняття цивільного правовідношення та особливості цивільно-правових відносин

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024


Реферат на тему:

Поняття цивільного правовідношення та особливості цивільно-правових відносин

Для задоволення своїх потреб люди ви­мушені вступати в різноманітні суспільні відносини. У міру того, як ці суспільні 1 відносини врегульовуються нормами пра­ва - вони переростають в правовідноси­ни. Таким чином, правовідносини - це ча­стина суспільних відносин, які врегульовані нормами права.

Одним із наслідків зворотного впливу норм права на суспільні відносини є те, що учасники цих відносин наділяються певними правами і обов'язками відносно один одного, причому невиконання обо­в'язків тягне за собою застосування до порушника засобів, державно-примусово­го характеру. Врегульовані нормами ци­вільного права суспільні відносини нази­ваються цивільно-правовими відносинами.

Цивільні правовідносини - це врегульо­вані нормами цивільного права майнові відносини, відносини, що виникають у сфері інтелектуальної діяльності, та осо­бисті немайнові відносини, учасники яких виступають юридичне рівними но­сіями суб'єктивних цивільних прав і обов'язків, реалізація яких забезпечуєть­ся можливістю застосування засобів дер­жавно-примусового впливу.

У цьому визначенні зазначені такі особливості циві­льних правовідносин:

по-перше, це певні майнові і деякі особисті немай­нові відносини, а також відносини, що виникають в сфері інтелектуальної діяльності;

по-друге, ці відносини виникають між суб'єктами на засадах юридичної рівності, незалежності, самостійності, вільного волевиявлення, що робить неможливим пану­вання одного із суб'єктів над іншим, підпорядкування волі іншого своїй волі;

по-третє, невиконання будь-ким із учасників право­відносин взятих обов'язків або порушення чужих прав тягне за собою застосування до порушника засобів дер­жавного примусу. Як правило, засоби такого примусу носять майновий характер.


1. Реферат на тему Adolescent Depression Essay Research Paper Adolescent DepressionDepression 2
2. Курсовая Совместимость в творческом коллективе
3. Доклад на тему Легенды о волшебном жезле солнца и создании великой империи инков
4. Доклад Водородный показатель... Человека
5. Реферат Стили руководства 12
6. Реферат на тему Quality Of Life Essay Research Paper Introduction
7. Реферат на тему Oedipus Rex 6 Essay Research Paper Oedipus
8. Реферат на тему Marijuana Should Remain An Illegal Substance Essay
9. Контрольная работа на тему Сравнение антикризисного государственного управления в зарубежных странах и в России
10. Курсовая Ведение учета основных средств