Реферат

Реферат Повноваження Кабінету Міністрів України

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.9.2024


Повноваження Кабінету

Міністрів України.

План

  1. Вступ.

  2. Повноваження Кабінету Міністрів України.

  3. Висновок.

1. Вищим органом у системі органів виконавчої влади є Кабінет Міністрів України. Відповідно до ст. 113 Конституції він у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України. однією з основних функцій Кабінету Міністрів є забезпечення виконання законів (у тому числі і Конституції) і актів Президента України, систематичний Контроль за їх виконанням іншими органами виконавчої влади усіх рівнів і усунення виявлених порушень.

2. Які повноваження має кабінет Міністрів України за Конституцією України?

Відповідно до Конституції України Ка­бінет Міністрів України забезпечує суверенітет та економічну незалежність України, здійснення внутрішньої і зовнішньої політики держави, вико­нання Конституції і законів України, актів Президен­та України; розробляє і здійснює загальнонаціональні (загальнодержавні) програми економічного, науково-технічного, соціального і культурного розвитку держави; здійснює управління об'єктами державної власності; розробляє проект Державного бюджету і забезпечує його виконання (після затвердження Державного бюджету парламентом України); здійс­нює заходи, спрямовані на забезпечення обороно­здатності України, національної безпеки держави, безпеки громадського порядку, а також заходи боротьби зі злочинністю; організовує митну справу, забезпечує здійснення зовнішньоекономічної діяльності України; забезпечує проведення фінан­сової, цінової, інвестиційної та податкової політики, а також політики у сфері соціального захисту насе­лення, освіти, науки й культури, охорони природи, екологічної безпеки і природокористування; вживає заходів для забезпечення прав і свобод людини та громадянина тощо. На Кабінет Міністрів України покладено також обов'язок спрямовувати і коорди­нувати роботу міністерств, інших органів виконавчої влади (ст. 116).

3. Висновок. Щодо впливу на Кабінет Міністрів, то слід відзначити постійну критику його дій з боку не тільки законодавчої, президентської і судової влади, а й інших опонентів. Саме це змушує його лавірувати або займати вичікувальну позицію. Кабінет Міністрів України та інші структури виконавчої влади не можуть ефективно діяти поза межами єдиної системи. У нашій державі виконавча вертикаль функціонує на підставі чіткої субординації і підпорядкування.


1. Реферат Легенда о вампирах
2. Реферат на тему Gandhi Essay Research Paper GandhiMahatma Gandhi was
3. Лабораторная работа Изучение прямолинейного движения тела на машине Атвуда
4. Сочинение Стихотворение Пушкина Погасло дневное светило
5. Диплом на тему Пути повышения конкурентоспособности продукции предприятия на примере СЗАО Протрэйд 2
6. Статья Географическая оболочка в пространстве и времени
7. Курсовая на тему Институт заочного решения в гражданском процессе
8. Реферат Точки повышенной опасности на предприятии
9. Контрольная работа Издержки фирмы в краткосрочной периоде. Общие, средние и предельные издержки
10. Реферат на тему Parties Now And Then Essay Research Paper