Реферат

Реферат Можливості Mathcad

Работа добавлена на сайт bukvasha.net: 2015-10-28

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.9.2024


Реферат на тему:

Можливості Mathcad

Обчислення математичних виразів з використанням вбудованих у Mathcad функцій та операторів

Покажчиком миші вкажіть місце на вашому робочому аркуші, куди ви будете вводити математичний вираз, та натисніть ліву кнопку миші. З'явиться червоний курсор-хрест . Вкажіть мишею на кнопку — «Арифметична палітра» — математичної панелі та натисніть знову-таки ліву кнопку миші. З'явиться наступна палітра.

З цієї палітри можна вибрати найпростіші функції та оператори. Для вибору будь-якої вбудованої функції чи оператора виконайте команду «Function» в меню «Insert», після чого з'явиться список, що прокручується, з якого виберіть потрібне.

Якщо ви хочете виводити іншу кількість десяткових цифр у результаті обчислень, виконайте команду «Number» в меню «Format» та змініть число у полі «Displayed Precision» діалогового вікна, що з'являється при цьому.

Візьміть корінь квадратний та покажчик степені з арифметичної палітри та натисніть клавішу «», щоб одержати відповідь. Для введення чотирьох основних арифметичних дій використовуйте клавіші «+», «», «», та «/» безпосередньо з клавіатури.

Ще декілька прикладів.

.

Функції та оператори Mathcad'а виконують дії з комплексними числами:

та фізичними одиницями:

.

Щоб побачити вбудовані одиниці, виконайте команду «Units» в меню «Insert».

Визначення власних змінних та функцій

Символ визначення «:» знаходиться в арифметичній палітрі (кнопка ) математичної панелі. Він також може бути введений натисканням клавіші з двокрапкою «:» на клавіатурі.

Коли ви зміните визначення якоїсь величини, Mathcad зразу переобчислить всі вирази, які залежать від неї.

Обчислення функцій та виразів у заданому діапазоні

Задайте діапазон зміни величини:

z:0,.5..2.

Оператор діапазону «..» знаходиться в арифметичній палітрі (кнопка ) математичної панелі. Він також може бути введений натисканням клавіші з крапкою та комою «;» на клавіатурі. Щоб утворити таблицю, просто наберіть на клавіатурі z, f(z) і т. д. Змініть 2 у визначенні z на 4, щоб збільшити таблицю.

z


f(z)


exp(f(z))z


0


0.25


0


0.5


0.206


0.615


1


0.12


1.128


1.5


0.015


1.523


2


-0.083


1.84


Побудова графіків функцій

Задайте діапазон зміни величини:

x:0,.1..25

Для побудови системи координат використовуйте кнопку — «X-Y Plot» — палітри графіків (кнопка ) математичної панелі. Можна також натиснути клавішу «@» або Ctrl+2 на клавіатурі. Потім введіть у мітки-заповнювачі на осях OX та OY необхідні вирази. Можна вводити декілька виразів, відокремлюючи їх комами.

Візуалізація даних у дво- або тривимірному просторі

Приклад, наведений нижче, ілюструє, як Mathcad може автоматично інтерполювати 3-вимірний точковий графік деякою поверхнею. Один масив використаний на обох графіках. Графік ліворуч утворений з використанням команди «Graph/3D Scatter Plot» в меню «Insert». Графік праворуч утворений з використанням команди «Graph/Surface Plot» того ж меню. Ви можете використовувати також відповідні кнопки палітри графіків (кнопка ) математичної панелі.

Обчислення сум та інтегралів

За допомогою курсора-хреста вкажіть місце на вашому робочому аркуші, куди ви будете вводити математичний вираз. Вкажіть мишею на кнопку — «Палітра математичного аналізу» — математичної панелі та натисніть ліву кнопку миші. З'явиться відповідна палітра. Введіть у мітки-заповнювачі потрібні дані та натисніть клавішу «=» для одержання результату обчислень.

Обчислення з матрицями

Вкажіть мишею на кнопку — «Палітра векторів та матриць» — математичної панелі та натисніть ліву кнопку миші. З'явиться відповідна палітра. Натисніть на ліву верхню кнопку цієї панелі, виберіть число рядків і стовпців та введіть у мітки-заповнювачі потрібні дані.

Можна також вибрати команду «Matrix» в меню «Insert».

Натисніть клавішу «=» для одержання результату обчислень.

.

Щоб обчислити обернену матрицю, наберіть на клавіатурі A^-1=

.

Щоб знайти визначник матриці, наберіть на клавіатурі «|» або натисніть відповідну кнопку на палітрі векторів та матриць.

|A|=326.

Розв'язування рівнянь чисельно

Задайте початкове наближення для кореня , а потім запишіть

і Mathcad знайде корінь (1.621).

Виконання операцій в символьній формі

Факторизація виразу (команда «Factor» в меню «Symbolics») дає .

Обчислення інтеграла (команда «Simplify» в меню «Symbolics») дає .

Рівняння має розв'язки .

Ви можете виконувати операції в символьній формі, вказуючи вираз та вибираючи відповідні команди в меню «Symbolics». Там ви знайдете команди спрощення, розкладання на множники, факторизації, диференціювання, інтегрування, розв'язування рівнянь, операцій з матрицями і т. і.

Аналіз даних та їх підгонка за допомогою стандартних вбудованих функцій

Розглянемо приклад.

Смуга пропускання: b:=10 z:=ksmooth(t,sp500,b)

Вище наведено результат дії функції згладжування «ksmooth» системи Mathcad, застосованої до даних, що описуються рядом «S&P500». Ви можете спробувати задати різні значення (150) смуги пропускання «b» згладжуючого вікна.

Mathcad має інші оператори згладжування, підгонки, функцій регресії, а також ймовірносних розподілів: нормального, Стьюдента, Пуассона, F, біноміального та багато інших.

Процедури з використанням операторів програмування

Вкажіть мишею на кнопку — «Палітра програмування» — математичної панелі та натисніть ліву кнопку миші. З'явиться така палітра.

Використовуйте оператори наведеної палітри для побудови у Mathcad'і процедур із застосуванням стандартних управляючих структур: циклів із «for» та «while», розгалуження, рекурсії та інших. Програми записуються безпосередньо у ваш робочий аркуш. Вони можуть оперувати з числами, векторами та матрицями.

Наведена вище програма реалізує метод Ньютона для знаходження кореня степеня «n» із числа «a» з заданою точністю «».

Утворення анімації для візуалізації результатів у часі

Будь-яка частина робочого аркуша у Mathcad'і може бути анімована за допомогою команди «Animate» в меню «Wiew». Після появи діалогового вікна «Animate» виділіть мишею область у вашому робочому аркуші, задайте параметри анімації та збережіть відповідний файл. Виділена область повинна містити системну змінну FRAME (див. малюнок нижче), за допомогою якої і здійснюється анімація. Mathcad дозволяє програвати та зберігати анімацію, як стандартний Windows AVI-файл.


1. Реферат Программа, которая упорядочивает элементы чётных строк матрицы по возрастанию, а нечётных по уб
2. Реферат Albert Camus Essay Research Paper PHL 342
3. Диплом Маркетинговое исследование предприятия ООО ЭФКО
4. Курсовая на тему Анализ финансовой деятельности ОАО Южная телекоммуникационная комп
5. Реферат на тему Hamlet And R G Are Dead Essay Research
6. Сочинение на тему Жаўруковая песня Паўлюка Багрыма.
7. Контрольная работа на тему Страхование теория и задачи
8. Реферат на тему Обеспечение эргономичности частотомера и условий его эксплуатации
9. Диплом Управление внеоборотными активами
10. Реферат Савалета, Рене